Vezető hírek
„Fagyi angyal” volt a Kedd Velem vendége
Mint kiderült: a mintegy három évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező családi vállalkozásban robotoló harmincesztendős cukrász a kézműves fagylalt világában nemcsak hazánkban, nemcsak Európában, de világszerte is letette a névjegyét. A vendéglátás, a cukrászat, a fagyikészítés alapjait, ezek szeretetét dédszüleitől, nagyszüleitől és szüleitől kapta. Életvonalán a gyenesdiási művészeti alapfokú iskola a kreativitásában, a Vajda gimnázium pedig az olasz és a német nyelvek elsajátításában jutottak főszerephez. Renátát inasként, nyolc évvel ezelőtt édesapja: Somogyi József tanította meg a fagyikészítésre, de a közgazdász és élelmiszermérnöki egyetemi diplomaszerzések után a cukrász szakmát is elsajátította. “Gyenes Diós”, „Il mio cioccolato” “Bazsalikomos Málna”, “Festeticsék Mandulás Csókja”, “Illatos Izabella”. E fantázianevek versenydíjat nyert különleges alkotások.
Az oklevelek, emléklapok, díjak, kupák, érmek, a gyakori média megjelenések is jelzik az elismertségüket, a kiváló fagylaltkreációk készítésének helyes irányvonalát, az alkalmazott technológia helyességét. Tavalyelőtt a magyarországi fordulót megnyerve jutottak ki a fagylalt EB-re, ahol ezüst kupával jöttek haza. Innen vezetett az út a VB-re ahol pedig a szakami bírálóbizottság különdíját szerezték meg, és egy negyedik helyezést is bezsebeltek. Még 2017-ben a Balaton Fagyija címet is elnyerték.
Tavaly Renáta a Next Generation harminc év alatti kategóriájának a magyarországi fordulóján szerepelt kimagaslóan: a „Bazsalikomos Málna” névre hallgató fagylattal elnyerve az Év Fagyija címet. Mindemellett elhozott egy kézműves nívó díjat, Szegedváros különdíját és egy bronzérmet is. Idén sikerült második alkalommal is elhódítani a Balaton Fagyija címet az „Illatos Izabellával”. Elmondta: igazi csapatmunkát végrehajtva, nyitott szemmel járják a világot, folyamatosan képzik magukat, jótékonykodásra is jut idejük. Nagy szakmaszeretettel, gondos alapanyagválasztással, családi és baráti körben kipróbált receptúrákkal figyelnek a kiváló minőség folyamatos megtartására, mert ez az alapja minden a sikernek.
MEGOSZTÁS
-
rövidhírek
Teszt cikkA 3. nagy különbségű vereségKlasszissal voltak jobbak a vendégekA riválistól is kikaptakEgy idegenbeli siker születettA Zalaszentgrót az élenNB III: egy győzelem, egy vereségEredményesen szerepeltek a ZBSE sportolóiKét súlyemelő arany a masters ob-nNegyvenig jutottak -
rovatunk hírei
Köszöntötték az 500 ezredik ügyfeletA járműipari tesztpálya óriási lehetőségMariska udvar és Tájház Háromcsillagos balatoni strandok ZalábanElismerés, hála és köszönetSötétedés után a múzeumbanLenti Nyári EstékÖnkéntes egyetemisták érkeztek Amerikából Sportpálya és közösségi kert KispálibanMercedes G találkozó Gyenesdiáson top 10