Archivum
Heston Blumenthal: A tökéletesség nyomában
2011. augusztus 18. csütörtök, 08:08
Címkék:
Miután annyi lett, meglehetősen unalmasak már a különböző gasztrocelebek és sorozataik: a konyhamérlegen kimért nyersesség vagy éppenséggel a gondos közelikkel fotózott fakanál nyalogatás.
A sorozatosok egyike az inkább krikettedzőre emlékeztető, kopaszra borotvált angol, Heston Blumenthal, aktuális sorozatából viszont elég csak öt percet megnézni, hogy kiderüljön, ő tényleg kitalált valamit. Blumenthal eposzi médiajelzője eddig a maximalizmus volt: római és főúri lakomákat rekonstruált vagy folyékony nitrogénnel főzött, de most beletrafált. Azt találta ki, hogy bolognai spagettitől a steakig, sült csirkétől a fish and chips-ig a világ nyolc legnépszerűbb ételét készíti el úgy, hogy mindegyikhez a legtökéletesebb alapanyagokat hajtja fel.
Így a sorozat és kísérőjelenségeként ez a könyv sokkal több lesz receptek újraírásánál – gasztrotörténetet éppúgy kapunk benne, mint nyomozást, apró trükköket vagy bennfentes étteremlátogatásokat. Melyik krumpli a legjobb pürének és melyik a pir. burg.-hoz? Hány fokon sül (maximum másfél percig!) a legjobb nápolyi pizza és hogyan lehet ezt otthon is elérni? Hol van az ötödik íz umami a paradicsomban és hogyan nyeli a hűtés a pari legjobb aromáit?
A klasszikus ételeknek ez az újragondolása tehát nemcsak újabb sorozat, de valóban dramatikus és élvezetes is egyszerre. Tehát valódi csúcsgasztronómia, ahogy az emblémája is mutatja.
Alexandra; 4900 Ft
Forrás:www.est.hu
Így a sorozat és kísérőjelenségeként ez a könyv sokkal több lesz receptek újraírásánál – gasztrotörténetet éppúgy kapunk benne, mint nyomozást, apró trükköket vagy bennfentes étteremlátogatásokat. Melyik krumpli a legjobb pürének és melyik a pir. burg.-hoz? Hány fokon sül (maximum másfél percig!) a legjobb nápolyi pizza és hogyan lehet ezt otthon is elérni? Hol van az ötödik íz umami a paradicsomban és hogyan nyeli a hűtés a pari legjobb aromáit?
A klasszikus ételeknek ez az újragondolása tehát nemcsak újabb sorozat, de valóban dramatikus és élvezetes is egyszerre. Tehát valódi csúcsgasztronómia, ahogy az emblémája is mutatja.
Alexandra; 4900 Ft
Forrás:www.est.hu
MEGOSZTÁS
-
rövidhírek
Teszt cikkA 3. nagy különbségű vereségKlasszissal voltak jobbak a vendégekA riválistól is kikaptakEgy idegenbeli siker születettA Zalaszentgrót az élenNB III: egy győzelem, egy vereségEredményesen szerepeltek a ZBSE sportolóiKét súlyemelő arany a masters ob-nNegyvenig jutottak -
rovatunk hírei
Múzeumok Éjszakája 2025Statárium- drámaelőadás a TörvényszékenXXIX. Göcseji Prószafesztivál a Gébárti-tónálÍgy éltünk a '80-as években - kiállítás a Göcseji MúzeumbanKitekintő - Frimmel Gyula grafikusművész kiállításaEsély Gála 2025Kis képek és műhelytitkok - Nemes László kiállításaHorváth Csongor Gergő kiállítása a Liszt-iskolábanMészi 65 - kiállítás a Gönczi GalériábanBudaházi Tibor jubileumi kiállítása a Göcseji Múzeumban top 10
Teszt cikkEgy idegenbeli siker születettMegkezdték a kanizsai NB I-es lányok is. A Zalaszentgrót az élenNB III: egy győzelem, egy vereségKlasszissal voltak jobbak a vendégekAtlétikai hírek a szezon végén Ezúttal is biztosanNegyvenig jutottak Súlyemelő érmek az ob-kről