Vezető hírek
Gasztro-hagyomány Vonyarcon
Körítésként elevenítették fel a falusi disznóvágást a helyi Turisztika Egyesület szervezésében, idén kilencedik alkalommal. A nap jóféle házi pálinkával kezdődött, majd a látványos munkamenet után hamarosan velő, resztelt máj, savanyúság kerül asztalra. A vendégek harmonikaszó mellett a hurka, a kolbász, a töpörtyű készítés módját is elleshették.
A kolbásztöltő verseny rekord számú nevezővel zajlott le: baráti körök, cégek, intézmények, más közösségek képviseletében összesen 27 csapat vett részt. Benke Laci bácsi figyelmezető, tanácsadó, értékelő szavai idén is sok segítségül szolgáltak a résztvevőinek. A zsűrizés során értékelve lett a készítési folyamat, a kolbászok esztétikai megjelenése, megsütve íze, állaga, az asztal dekoráció.
A vendéglátói kínálatban a húsételek mellett volt friss házi rétes, s nem hiányoztak a helyi pincék borai sem. Délután Polgár Peti műsora emelte tovább a hangulatot, a kolbászok minősítése után pedig Kis Grófó lépett színpadra.
MEGOSZTÁS
-
rövidhírek
Teszt cikkA 3. nagy különbségű vereségKlasszissal voltak jobbak a vendégekA riválistól is kikaptakEgy idegenbeli siker születettA Zalaszentgrót az élenNB III: egy győzelem, egy vereségEredményesen szerepeltek a ZBSE sportolóiKét súlyemelő arany a masters ob-nNegyvenig jutottak -
rovatunk hírei
Köszöntötték az 500 ezredik ügyfeletA járműipari tesztpálya óriási lehetőségMariska udvar és Tájház Háromcsillagos balatoni strandok ZalábanElismerés, hála és köszönetSötétedés után a múzeumbanLenti Nyári EstékÖnkéntes egyetemisták érkeztek Amerikából Sportpálya és közösségi kert KispálibanMercedes G találkozó Gyenesdiáson top 10