Archivum
Minőségi szolgáltatás
Nyolc étterem és hét kávéház illetve cukrászda nevezésével idén is megrendezésre került az „Év vendéglátóhelye” verseny. A zalaegerszegi önkormányzat 2005 óta minden esztendőben sort kerít a megmérettetésre.
Lezárult az „Év vendéglátóhelye” verseny
A versenybe vagy a közönség ajánlása, vagy egyéni jelentkezés alapján kerülhetnek be a vendéglátóhelyek. Az önkormányzat mellett a KISOSZ Zala Megyei Egyesülete is bekapcsolódott a szervezésbe, s különdíjakat is felajánlott.
Mint azt dr. Gyimesi Endre az ünnepélyes eredményhirdetésen elmondta: egy háromtagú zsűri (Köbli Zoltán, a hévízi Európa Fit Hotel étteremigazgatója, a zsűri elnöke; Kónyáné Tömpe Lívia, a Báthory-iskola igazgatója és Fehérné Nagy Zsuzsanna, a KISOSZ Zala Megyei Egyesületének titkára) járta augusztus óta az éttermeket és kávéházakat.

Nem volt egyszerű dolguk, hiszen kiváló konyha és szakszerű kiszolgálás várta őket mindenhol. A polgármester szerint a verseny azért is hangsúlyos, mert a város nagy gondot fordít az idegenforgalmi fejlesztésekre, ezért nem mindegy, hogy az ideérkező turisták s az itt élő emberek milyen minőségű szolgáltatással találkoznak. A cél az, hogy a megmérettetés és a díjátadás tényleg a vendéglátásban dolgozók ünnepe legyen.
A zsűri döntése alapján – elismerve a külső és belső terek kialakítását, és a magas színvonalú szakmai felkészültséget – a 2010-es év „Év étterme” a Piac Bistro, az „Év kávéháza” pedig a Parco Caffé lett. Mindketten 100 ezer forint jutalmat, valamint díszoklevelet és réztáblát kaptak, amit elhelyezhetnek az üzlethelyiségben.
A zsűri nagydíját (70 ezer forintot) a Terra Incognita Étterem és Kávéház kapta, a hangulatos tetőterasz, elegáns belső tér, valamint az ételek és a kiszolgálás minőségéért.
Az idei évben az „Év szakácsa” Csizmadia Gábor (Terra Incognita Étterem), az „Év pincére” pedig Bönöcz Krisztián (KámiGarden Étterem) lett. A zsűri különdíjat adott a Mylord Kávéház üzletvezetőjének, Fogas Anikónak az egyénre szabott szakmai ajánlásért. Különdíjas lett még a Joy Café (a tér, a kiszolgálás és a csapatmunka miatt), a Piccolo Étterem (a hely otthonos hangulatáért), valamint a jánkahegyi Gyuri Csárda (a kiváló bor- és pálinkakínálatáért).
A zsűri elnöke elmondta: irigyli a zalaegerszegieket, hogy ennyi igényes vendéglátóhely közül választhatnak. Hálás, hogy felkérték a feladatra, s mindezt megtapasztalhatta.
Az ünnepség végén Tolvaj Márta, a KISOSZ helyi elnöke megköszönte Gyimesi Endrének, hogy az előző években kezdeményezője és támogatója volt az „Év vendéglátóhelye” programnak. Reméli, hogy a leköszönő polgármester a város országgyűlési képviselőjeként továbbra is figyelemmel kíséri majd a versenyt és az itthoni vendéglátóhelyek szakmai fejlődését.
MEGOSZTÁS
-
rövidhírek
Teszt cikkA 3. nagy különbségű vereségKlasszissal voltak jobbak a vendégekA riválistól is kikaptakEgy idegenbeli siker születettA Zalaszentgrót az élenNB III: egy győzelem, egy vereségEredményesen szerepeltek a ZBSE sportolóiKét súlyemelő arany a masters ob-nNegyvenig jutottak -
rovatunk hírei
Kilencedik alkalommal szervezik meg a Göcseji DombérozótA 80-as évek átmenet az analóg és a digitális kor közöttEgyre több gyerek küzd beszédfejlődési zavarralBezárt a Club PopUp Underground, kiárusították a készletetIvóvízvezeték-rekonstrukció és útfelújítás a Landorhegy egyik legforgalmasabb csomópontjábanVilágzene, jazz, népzene és mindezek fúziója az idei Fatemplom FesztiválonLemezfelvétel a Göcseji Falumúzeum Klügel-orgonáján Harmincöt évvel ezelőtt térhettek vissza a ferencesek zalaegerszegi kolostorukbaBalatongyörökön gazdag és változatos program várja a vendégeketMackópszichológia: miért vonzódunk a játékmacikhoz? top 10